Vakantie Ierland tips

Hoe je jouw ideale vakantie naar Ierland kiest

De Wicklow Mountains of toch de Ring of Kerry? Spectaculaire kustlijnen of gezellige pubs? Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, Ierland heeft het allemaal! Wij informeren je graag over alle opties die er zijn om met Echt Ierland een reis naar Ierland te maken. In deze blog geven wij jou de beste vakantie Ierland tips om jouw ideale vakantie naar dir groene eiland te kiezen. Laat je inspireren!

Reis inclusief vlucht en huurauto

Ben je op zoek naar een compleet verzorgde reis naar Ierland, inclusief autohuur en vlucht? Dan is een Fly & Drive vakantie echt iets voor jou. Kies jouw favoriete bestemming in Ierland en wij boeken de vlucht en zorgen dat er op de luchthaven een huurauto op je wacht. Natuurlijk overnacht je in onze persoonlijke, kleinschalige accommodaties met een unieke ligging. Benieuwd naar onze Fly & Drives? We zetten ze graag voor je uiteen! 

Tip: je kunt onze reizen ook boeken zonder vlucht en autohuur, we verwijzen je daarvoor graag naar onze rondreizen.

Ireland's Ancient East

Wicklow Mountains, Echt Ierland

Het oosten van Ierland zit boordevol culturele en historische elementen en prachtige landschappen. Tijdens de 5-daagse Fly & Drive Cultureel Ierland combineer je natuur en cultuur met elkaar: de ultieme kennismaking met Ierland. Wandel door het glooiende heuvellandschap van de Wicklow Mountains en ontdek de rijke geschiedenis van de Boyne Valley. Meer van het eeuwenoude oosten van Ierland zie je tijdens de 8-daagse Fly & Drive Magisch Ierland. Deze vakantie start in het groene, heuvelachtige zuidoosten van Ierland. Naast de Wicklow Mountains kun je hier het sprookjesachtige dorpje Glendalough bezoeken. Reis door naar het gezellige stadje Kilkenny en maak een uitstapje naar het historische Waterford, bekend van het Waterford Chrystal. Het eindpunt van deze Fly & Drive is de culinaire hoofdstad van het land: Kinsale. 

De legendarische zuidwestkust van Ierland

Ring of Kerry, Echt Ierland

Eén van de redenen dat Ierland zo in trek is, heeft te maken met de adembenemende Ierse zuidwestkust. Veel van onze reizen gaan daar langs. De kortste reis die wij aanbieden in het zuidwesten van Ierland is de 6-daagse Fly & Drive Kennismaking Ierland. Deze Fly & Drive brengt je naar Kenmare, gelegen aan de Ring of Kerry, de vissersplaats Baltimore waar dolfijnen en walvissen te spotten zijn en Kinsale. De 8-daagse Fly & Drive Echt Ierland start in Cobh, de plek waar de Titanic haar laatste stop maakte. Vervolgens vervolg je de reis naar Baltimore en Killarney. Maak een boottocht naar de Skellig Islands, waar Star Wars is opgenomen, of wandel door het prachtige Killarney National Park. De laatste dagen verblijf je in Ballyvaughan: het perfecte uitgangspunt om de Cliffs of Moher of the Burren te bezoeken. 

Combineer Ierse landschappen met het stadsleven

Wil je graag de schitterende Ierse landschappen afwisselen met het stadsleven? Dan raden wij je één van onze langere reizen aan. De 11-daagse Fly & Drive Traditioneel Ierland wordt vaak geboekt en is echt een pareltje. Tijdens deze reis doe je absolute hoogtepunten als de Ring of Kerry, the Burren en de Cliffs of Moher aan. Alle drie zijn het bezienswaardigheden met een fenomenale kustlijn. Onderweg naar de kleurrijke bossen van de Connemara bezoek je Lonely Planet's beste stad van 2020: Galway. Deze 11-daagse Fly & Drive eindigt in de hoofdstad van Ierland: Dublin. Een combinatie van het zuidwesten en het oosten van Ierland vind je terug in onze 15-daagse Fly & Drive Authentiek Ierland. Deze reis brengt je via de Wicklow Mountains naar de Ring of Kerry, de Cliffs of Moher en vanuit de Connemara naar Dublin. Je verblijft in en komt langs plaatsen als Cobh, Blarney, Killarney en Galway. De 17-daagse Fly & Drive Indrukwekkend Ierland is nog uitgebreider en brengt je noordelijker in het land. Je verblijft in de badplaats Strandhill, nabij Sligo, van waaruit je een bezoekje kunt brengen aan Achill Island, het grootste eiland van het land. 

Het adembenemende landschap van Noord-Ierland

Noord-Ierland, Echt Ierland

Wil je graag Noord-Ierland ontdekken? Onze 9-daagse Fly & Drive Adembenemend Ierland voldoet dan zeker aan jouw wensen. Deze reis start in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Vanuit Belfast rijd je over de prachtige Coastal Route richting de Giant's Causeway, een bijzonder natuurverschijnsel. Net zo spectaculair is de touwbrug van Carrick-A-Rede en het karakteristieke Dunluce Castle. Op weg naar county Donegal, de noordelijkste county van Ierland, bezoek je het historische Londonderry. Donegal is het muzikale hart van Ierland waar je geniet van ongerepte witte zandstranden en de hoogste kliffen van Europa bij Slieve League. 

Een complete reis door Ierland

Elke county in Ierland heeft zijn eigen charmes. Ontdek het tijdens de 22-daagse Fly & Drive Klassiek Ierland. Deze reis brengt je langs alle hoogtepunten van het Ierse eiland en is de meest complete reis door Ierland die je kunt maken. Geniet van de schitterende landschappen, pittoreske dorpjes en spectaculaire uitzichten. 

Tip: beleef Ierland op een unieke manier en overnacht in een vuurtoren. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Genieten van een luxe verblijf in Ierland

Liss Ard Estate, Echt Ierland

Wil je tijdens jouw verblijf in Ierland verzekerd zijn van iets meer comfort? Dan raden we je één van onze luxueuze reizen aan. De accommodaties van deze reizen bieden een hoge standaard en luxe faciliteiten. Zo verblijf je tijdens de 8-daagse Fly & Drive Elegant Ierland en de 15-daagse Fly & Drive Stijlvol Ierland in een klassiek landhuis op het Liss Ard Estate. Wakker worden doe je hier met een uitzonderlijk uitzicht over de tuin en haar vijvers. Eén van de luxe accommodaties tijdens de 11-daagse Fly & Drive Charmant Ierland is Rosleague Manor, een prachtig 19e-eeuws hotel met een fantastische ligging aan Ballinakill Bay, aan de rand van het Connemara National Park

Overnachten bij de Ieren thuis

Maak jouw vakantie naar Ierland nog iets persoonlijker en overnacht bij de Ieren thuis! Je wordt warm welkom geheten, voorzien van de leukste lokale tips en geniet 's ochtends van een overheerlijk ontbijt. Een mooie bijkomstigheid: overnachten in een Bed & Breakfast is voordelig! Wij hebben een aantal leuke Bed & Breakfast reizen voor je samengesteld, maar het is ook mogelijk om zelf je eigen route uit te werken. Nog meer vrijheid heb je met onze ‘Go as you please’ vouchers. Daarmee reis je op de bonnefooi door Ierland en overnacht je in een B&B naar jouw keuze. Let op: dit raden we in het hoogseizoen af; met name in de periode mei-september is lastig om ter plaatse een beschikbare B&B te vinden. 

Op citytrip naar Dublin en Belfast

Dublin, Echt Ierland

De echte stadsmensen onder ons halen hun hart op in Dublin en Belfast. Spendeer een weekend in Dublin en raak onder de indruk van deze vriendelijke stad vol gezelligheid, historie en muziek. Bezoek de bibliotheek van Trinity College met het bekende ‘Book of Kells’, de intrigerende kathedralen Christchurch en St. Patrick of één van de grootste stadsparken in Europa: Phoenix Park. Liefhebber van Irish Whiskey? Leer alles over deze wereldberoeme, Ierse drank in het Guinness Storehouse of de Old Jameson Distillery. Belfast is een stad met een rijke cultuur, imposante gebouwen en authentieke pubs. Duik in het verhaal achter de bouw en ondergang van de Titanic, wandel door de indrukwekkende botanische tuinen en proef de smaak van Belfast op de bekende St. George's Market. Een stedentrip naar Belfast heeft veel te bieden! 

Wandelen in Ierland

Wandelreizen Ierland, Echt Ierland

Houd je van wandelen en doe je dat graag op vakantie? Ook voor een actieve reis leent Ierland zich uitstekend. Geniet van de rust en ruimte in de Wicklow Mountains als de 'tuin van Ierland', tijdens de 5-daagse wandelvakantie Wicklow Way of de 8-daagse wandelvakantie Wicklow Way. Of loop langs de spectaculaire en ruige kliffen van de Cliffs of Moher, door het kalkstenen landschap van the Burren en maak de oversteek naar de Aran Islands tijdens de 8-daagse wandelvakantie the Burren, Aran Islands & Connemara. Je eindigt deze wandeltocht in de schilderachtige bergen en uitgestrekte meren van de Connemara. Ontdek het grillig gevormde schiereiland Dingle tijdens de 8-daagse wandelvakantie Dingle Way. De langste, bewegwijzerde wandelroute in Ierland van 124 km vind je langs de Ring of Kerry. Volg de slingerende weggetjes en kom langs vele schilderachtige dorpjes, eeuwenoude kastelen en traditionele boerderijen tijdens de 8-daagse wandelvakantie Ring of Kerry

Wat voor wensen je ook hebt, er is altijd wel een Ierland reis die bij jou past!