Nieuwsarchief « Hartelijk welkom bij Echt Ierland vakanties! Hartelijk welkom bij Echt Ierland vakanties!

Echt Ierland maakt gebruikt van de onafhankelijke reviews van Trustpilot Echt Ierland is aangesloten bij de SGREcht Ierland is aangesloten bij het Calamiteitenfonds

BOEK OP ST. PATRICK’S DAY EN ONTVANG EXTRA VOORDEEL!

Boeken op St. Patrick’s Day is voordeel pakken!

Alleen geldig op dinsdag 17 maart 2015! 

Wil jij dit jaar naar Ierland en twijfel je nog? Heb je onze website al meerdere malen bezocht maar nog steeds niet geboekt? Dan is er goed nieuws. Boek op dinsdag 17 maart jouw gewenste Fly Drive vakantie naar Ierland en ontvang kortingen tot € 125 per boeking!

Indien je een fly drive vakantie uit ons aanbod boekt op dinsdag 17 maart ontvang je een korting gebaseerd op de lengte van de reis. Boek je bijvoorbeeld een fly drive vakantie op maat van 15 dagen, dan ontvang je St. Patrick’s Day korting tot € 75 per boeking! Hoe langer jouw reis hoe hoger de St. Patrick’s Day korting!

Voorwaarden St. Patrick’s Day korting – Echt Ierland vakanties 2015:

 • Boeken alleen mogelijk op 17 maart 2015 van 00.01 uur t/m 23.59 uur via de website dan wel telefonisch.
 • Per boeking o.b.v. 2 personen
 • Geldig op bestaand reisaanbod 2015 of op maat gemaakte Fly Drive vakantie van Echt Ierland
 • Reizen binnen de genoemde data hieronder
 • Korting is niet geldig voor reizen in de periode 24/07/2015 t/m 19/08/2015. In deze periode ontvang je de helft van de korting van de gekozen lengte
 • Eventuele vluchttoeslagen worden verrekend met geldende korting

Bekijk hier direct De St. Patrick’s Day korting in één overzicht

 Reisperiode –> 01/04-31/05 & 01/10-31/10 01/06-07/07 & 20/08-30/09 08/07-23/07
Lengte fly drive  Korting Korting Korting
4-daagse fly drive  €10  €15  €20
5-daagse fly drive  €10  €15  €20
6-daagse fly drive  €20  €30  €40
7-daagse fly drive  €20  €30  €40
8-daagse fly drive  €25  €35  €45
9-daagse fly drive  €30  €40  €50
10-daagse fly drive  €30  €40  €50
11-daagse fly drive  €35  €45  €55
12-daagse fly drive  €35  €45  €55
13-daagse fly drive  €40  €50  €65
14-daagse fly drive  €40  €50  €65
15-daagse fly drive  €40  €55  €75
16-daagse fly drive  €45  €60  €80
17-daagse fly drive  €50  €65  €85
18-daagse fly drive  €55  €70  €90
19-daagse fly drive  €55  €70  €90
20-daagse fly drive  €55  €75  €95
21-daagse fly drive  €60  €80  €100
22-daagse fly drive  €60  €80  €100
23-daagse fly drive  €60  €80  €105
24-daagse fly drive  €65  €85  €115
25-daagse fly drive  €65  €85  €115
26-daagse fly drive  €65  €85  €115
27-daagse fly drive  €75  €90  €120
28 dagen of langer  €80  €100  €125

Meer informatie: vraag een reisadvies op maat aan of bel met 035-7200006 (ma-vrij van 09 tot  17.30 uur)

Graag tot ziens bij Echt Ierland vakanties, wij adviseren je echt graag.

VACATURE ECHT IERLAND VAKANTIES – WE ARE HIRING!

Echt Ierland heeft op dit moment de volgende vacature beschikbaar.

Vacature medewerker reserveringen – kennis van de Duitse taal in woord en geschrift is een must!

Echt Ierland biedt het mooiste en persoonlijkste reisprogramma naar Ierland. Reizen naar de meest bijzondere plekken die je gezien moet hebben; de onbekende bezienswaardigheden; de leukste en gezelligste muzikale pubs met aardige locals, waar je onder het genot van een Guinness geniet van authentische strijdliederen.. Tussentijds verblijf je in persoonlijke, kleinschalige accommodaties op de mooiste locaties, allen bekend om de traditionele Ierse gastvrijheid!

Wij zoeken:

Echt Ierland Nederland en Echt Irland Duitsland – beide onderdeel van Aquaterra Travel B.V. – gevestigd te Utrecht – zoekt per direct een medewerker reserveringen (M/V) voor minimaal 32 uur per week, voor ons kantoor te Utrecht. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het telefonisch en schriftelijk informeren, adviseren, verkopen van onze reizen en verzekeringen. Daarnaast ben je ook beschikbaar voor back-office werkzaamheden en het up-to-date houden van onze websites in Nederland en Duitsland.

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste en representatieve collega. Hij/zij beheerst zowel de Nederlandse als de Duitse taal vloeiend in woord en geschrift. Werkervaring in Duitsland is een pré. Goede kennis van de Engelse taal is vereist. Afgestudeerden in de Duitse taal of bijna afgestudeerde studenten Duits worden ook gevraagd te solliciteren. Let op: ben je de Duitse taal niet machtig, zowel in woord als in geschrift, dan heeft reageren geen zin.

Het is gewenst dat je beschikt over een toeristische opleiding, MBO (MTRO) met enkele jaren werkervaring of een afgeronde HBO opleiding, TIO / NHTV, en/of achtergrond. Je hebt aantoonbaar zelfstandig gewerkt, bent flexibel, kunt goed luisteren, bent accuraat en stressbestendig en vindt het leuk om onder druk snel beslissingen te nemen en te schakelen. Uiteraard ben je klantgericht en heb je aantoonbare verkoop / sales ervaring. Daarnaast kun je goed overweg met MS Office.

Wij bieden:

Pas jij in deze functie en werk je graag in een team van enthousiaste collega’s? Dan bieden wij jou de kans om veel te leren in een dynamische, snel groeiende organisatie tegen een marktconform salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Stuur nu jouw motivatiebrief voorzien van C.V. vóór 09 maart 2015 naar: ivo@echtierland.nl t.a.v. Ivo ten Broek. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 035-7200007.

Wij zien uit naar je sollicitatie!

Vacature medewerker reserveringen DE – NL feb 2015

.or meer informatie neem contact op

WAAROM NOG MEER BIJ ECHT IERLAND VAKANTIES JOUW IERLAND DROOMREIS BOEKEN?

Een van onze toekomstige gasten is zo tevreden over ons dat men het volgende aan ons schrijft in het boekingsformulier:

Hoe bent u bij Echt Ierland terecht gekomen?
(Google, Volkskrant, vrienden, vakantiebeurs, overige …….)

Antwoord:

Via de leuke (!) website op internet en daarna van de enthousiaste stem van Margriet.”

Dus naast het meest authentieke reisaanbod naar Ierland, biedt Echt Ierland vakanties nu ook veel enthousiasme aan de telefoon. Zelf ervaren?

Neem telefonisch contact met ons op. Helaas zal Margriet je niet altijd te woord kunnen staan maar één van de andere enthousiaste collega’s zeker wel.

Wij adviseren je echt graag.

035 – 720 000 6

Team Echt Ierland

Margriet, Marieke, Jette en Ivo

ADVIESGESPREK OVER JOUW REISWENSEN. BEZOEK ECHT IERLAND VAKANTIES TIJDENS DE BEURS VOOR BIJZONDERE REIZEN!

Beste Ierland liefhebber,

wil jij dit jaar naar Ierland op vakantie en wil jij je goed oriënteren voordat je een reis boekt en op vakantie gaat?

Bezoek Echt Ierland vakanties tijdens de beurs voor Bijzondere Reizen te Amsterdam en Maastricht en vraag om een persoonlijk adviesgesprek. Het maken van een keuze wordt dan een stuk eenvoudiger. Samen met jou en jouw reiswensen maken we indien gewenst jouw reis helemaal op maat. Op deze manier helpen wij je graag om een keuze te maken uit ons unieke persoonlijke reisaanbod.

Om jouw keuze eenvoudig te maken geven wij elke dag tijdens de beurs een presentatie over Ierland en Echt Ierland.

Meer weten? Bezoek ons tijdens de vakantiebeurs te Amsterdam op zaterdag 10 januari van 11.00 tot 22.00 uur en op zondag 11 januari van 11.00 tot 18.00 uur.

Wil je een afspraak maken tijdens de beurs met Ivo of Margriet? Neem dan contact op met 035-7200006 of stuur een email naar info@echtierland.nl.

Wie weet zien we je op de beurs. Wij adviseren je echt graag!

Team Echt Ierland

NIEUWS – REISAANBOD ECHT IERLAND VAKANTIES 2015

Beste Ierland liefhebber,

Echt Ierland heeft een zéér succesvol vierde jaar meegemaakt. In 2014 zijn bijna 1.200 gasten met reisorganisatie Echt Ierland naar het prachtige, pure Ierland op vakantie geweest. Wij zijn trots dat wij wederom bijna geen klachten hebben ontvangen van onze gasten over ons reisaanbod of over onze service. Gemiddeld geven onze gasten ons 4,5 ster van de 5. Hier doen wij het voor!

Echt Ierland vakanties staat voor no nonsense, hoge kwaliteit voorafgaand aan de reisbeleving, tijdens en na afloop hiervan. Wij van Echt Ierland bezoeken en selecteren elke accommodatie, elk jaar persoonlijk; kennen elke eigenaar persoonlijk en maken met hen de beste afspraken voor datgene waar wij in geloven, namelijk: onze gasten een Ierland vakantie laten beleven zoals de Ieren, Ierland zelf ervaren!

Wij geloven dat ons reisaanbod naar Ierland het mooiste, leukste en meest bijzondere is wat er te bieden is naar Ierland. Omdat wij onze ideeën voor nieuwe reizen samen ontwikkelen met onze partners. Van een hotel- of  pub eigenaar tot de medewerker van een visitor centre of bezienswaardigheid. Het zijn zij die ons vertellen wat uniek is, kleinschalig, afgelegen, echt authentiek, bijzonder en nog zoveel meer. Daar luisteren wij graag naar en het liefst bij hen thuis of in de pub, samen, onder het genot van een glas Guinness en goede muziek. Zó ontwikkelen wij samen ons prachtige reisaanbod naar Ierland. Dat is leuk om te doen. Daar worden wij blij van!

Wij geloven in de lengte van onze reizen naar Ierland die wij hebben ontwikkeld. Wij geloven zeker in het rustige reistempo en die uniek gelegen kleinschalige accommodatie met haar persoonlijke welkom. Wij vinden het zéér fijn dat onze gasten altijd bij een gezellig open haard- of turfvuur kunnen luisteren naar gewoon een verhaal van de gastheer / gastvrouw over lang vervlogen tijden of prachtige Ierse muziek. Gelukkig worden wij wanneer zij in de ochtend kunnen wandelen over dat mooie afgelegen strandje, gewoon om de hoek. Dat zijn onze reizen, dat zijn onze partners, dat ervaren onze gasten. De sleutel heb je zelf in je hand!

Elke reiswens is uniek. Is een reis uit ons reisaanbod niet lang genoeg of te kort? Wil je liever wat langer of korter ergens verblijven? Heb je een eigen route in gedachten? Alles is mogelijk. Wij adviseren je graag.
Wij wensen je veel plezier bij het vinden van jouw reisbeleving naar het echte Ierland.

Overzicht noviteiten reisaanbod 2015:

Nieuw: 5-daagse vakantie Cultureel Ierland Combinatie van the Boyne Valley en bruisend Dublin, natuur & cultuur, korte reisafstand.

Nieuw: diverse hotels, zoals het Bay View Hotel te Killybegs, Rosleague Manor in Letterfrack en het Renvyle House Hotel te Renvyle.

Gewijzigd: 15-daagse fly drive Authentiek Ierland. Deze reis was 14 dagen, 13 nachten. Op veler verzoek is deze reis met een dag uitgebreid tot 15 dagen, 14 nachten. Het reistempo is hierbij nog rustiger geworden.

Nieuwe kleinschalige accommodaties: prachtige accommodaties als Ariël House, Pembroke Townhouse en Butlers Townhouse zijn toegevoegd aan ons mooie Dublin reisaanbod. Hier zullen wij intensief mee samenwerken.

Graag tot ziens bij Echt Ierland!
Ivo, Margriet, Marieke, Jette en Simone.

Kijk ook hier: Vroegboekkorting Reisaanbod Echt Ierland 2015

VROEGBOEKKORTING 2 – ECHT IERLAND VAKANTIES ZOMER 2015 – BOEK T/M 31/01/2015!

VROEGBOEKKORTING REISAANBOD ECHT IERLAND 2015

Onderstaande kortingen zijn geldig indien er een Fly Drive vakantie wordt geboekt, een rondreis inclusief autohuur en vlucht. Na deze vroegboekkorting t/m 31 januari 2015 volgt nog 1 vroegboekkorting geldig t/m eind februari, deze is 25% lager dan de bedragen als hieronder genoemd.

Indien je een fly drive vakantie uit ons aanbod boekt ontvang je een korting gebaseerd op de lengte van de reis. Boek je bijvoorbeeld een fly drive vakantie op maat van 19 dagen, dan ontvang je de vroegboekkorting geldig in de prijstabel van de 19-daagse fly drive vakantie. Kortom: hoe langer de reis hoe hoger de vroegboekkorting!

Voorwaarden vroegboekkorting Echt Ierland vakanties:

 • Boekingen t/m 31 januari 2015
 • Per boeking o.b.v. 2 personen
 • Geldig op bestaand reisaanbod of op maat gemaakte Fly Drive vakantie van Echt Ierland
 • Reizen binnen de genoemde data
 • Niet geldig voor reizen in de periode 24/07/2015 t/m 19/08/2015

Alle vroegboekkortingen in één overzicht

 Reisperiode –> 01/04-31/05 & 01/10-31/10 01/06-07/07 & 20/08-30/09 08/07-23/07
Lengte fly drive  Korting Korting Korting
4-daagse fly drive  €10  €10  €15
5-daagse fly drive  €10  €10  €15
6-daagse fly drive  €15  €25  €30
7-daagse fly drive  €15  €25  €30
8-daagse fly drive  €20  €25  €35
9-daagse fly drive  €25  €30  €40
10-daagse fly drive  €25  €30  €40
11-daagse fly drive  €25  €35  €45
12-daagse fly drive  €25  €35  €45
13-daagse fly drive  €30  €40  €45
14-daagse fly drive  €30  €40  €50
15-daagse fly drive  €30  €40  €55
16-daagse fly drive  €35  €45  €60
17-daagse fly drive  €40  €50  €65
18-daagse fly drive  €40  €55  €70
19-daagse fly drive  €40  €55  €70
20-daagse fly drive  €40  €55  €70
21-daagse fly drive  €45  €60  €75
22-daagse fly drive  €45  €60  €75
23-daagse fly drive  €45  €60  €80
24-daagse fly drive  €50  €65  €85
25-daagse fly drive  €50  €65  €85
26-daagse fly drive  €50  €65  €85
27-daagse fly drive  €55  €70  €90
28 dagen of langer  €60  €75  €95

Meer informatie: vraag een reisadvies op maat aan of bel met 035-7200006 (ma-vrij van 09 tot  17.30 uur)

Graag tot ziens bij Echt Ierland vakanties, wij adviseren je echt graag.

ECHT IERLAND OP DE BEURS VOOR BIJZONDERE REIZEN!

Ook dit jaar is Echt Ierland aanwezig op de Beurs voor Bijzondere Reizen te Amsterdam en Maastricht.

In Amsterdam is dit op 10 & 11 januari in de Beurs van Berlage, standnummer H.
Bezoek onze presentaties:

ZATERDAG 10/01/2015 - Roland Holst zaal – Tijd: 12:30-12:55
ZONDAG 11/01/2015 - Mendes da Costa Kamer – Tijd: 11:30-11:55

Daarnaast staan wij ook in Maastricht op 24 & 25 januari in het MECC, stand H.
Bezoek onze presentaties:

MAASTRICHT ZATERDAG 24/01/2015 - Zaal 3 – Tijd: 12:30-12:55
MAASTRICHT ZONDAG 25/01/2015 - Zaal 3 – Tijd: 12:30-12:55

We kijken ernaar uit je te ontmoeten en adviseren over dit prachtige eiland!

ONZE GASTEN ZIJN TEVREDEN!

Reisorganisatie Echt Ierland wil graag een transparante organisatie zijn. Met ons uniek reisaanbod naar Ierland in Nederland, Duitsland en België bieden wij persoonlijke service en maken waar wat wij verkopen. Omdat we graag willen dat onze gasten aan het woord komen en dit beamen, zijn we een samenwerking met Trustpilot aangegaan.

Trustpilot verzameld onafhankelijk van onze organisatie, reviews over reisorganisatie Echt Ierland. Het verhaal wat onze reizigers over onze service zeggen. En waar niet om gevraagd wordt meldt men ook, de kwaliteit van ons reisaanbod. Hier worden wij blij van. Ervaar het zelf…

“Get the inside story
Klantenbeoordelingen liggen aan de basis van het Trustpilot-concept. Elke beoordeling helpt de consumenten een beter geïnformeerde beslissing te kunnen maken wanneer een online aankoop wordt gedaan. Deze beoordelingen zijn voor iedereen toegankelijk. Trustpilot moedigt iedereen aan om hun meningen te delen en hiermee bij te dragen aan de community. We gaan voor transparantie: we censureren geen commentaren.

De beoordelingen van Echt Ierland op Trustpilot vind je hieronder of kijk op Echt Ierland – Beoordelingen

LAATSTE INKOOPREIS VAN MARGRIET VOOR SEIZOEN ECHT IERLAND VAKANTIES 2015!

 

Collega Margriet is op dit moment op inkoop in Ierland voor het seizoen 2015 van Echt Ierland vakanties.

Ze reist via Dublin naar de westkust om daar enkele pareltjes van bestaande en nieuwe accommodaties te bezoeken. Vandaag ontvingen we enkele prachtige beelden uit county Connemara. Is het niet prachtig? Ook het weer is schitterend in Ierland. Ze bezoekt enkele accommodaties uit de 11-, 14- en 17-daagse rondreizen uit ons veelzijdige Ierland programma. Margriet is altijd blij als ze kantoor mag omruilen voor een inkoopreis of bezoek aan Ierland. Omdat het zo vreselijk mooi en puur is.

Zoals beloofd, wij bezoeken alle onze accommodaties zelf, zijn overal geweest en contracteren alles zelf. Omdat wij garant staan voor kwaliteit met een hoofdletter K en wij onze gast die persoonlijke beleving en service willen geven die past bij onze en deze standaard.

Ierland nog bezoeken dit jaar? Tot 1 oktober hebben we nog een speciale aanbieding op de 8-daagse fly drive Echt Ierland. Liever wat anders? dat kan ook. We bieden diverse wandelreizen, korte en langere rondreizen aan. Staat een reis qua lengte of voorkeur voor een accommodatie er niet in? Dan maken we het net zo snel geheel op maat.

Graag tot ziens bij Echt Ierland vakanties

SURPRISE SURPRISE SHOW SBS6 – LEONIE EN ELISE

Wil jij ook met je zus of beste vriendin op reis, maak dan nu gebruik van onze speciale “Surprise Surprise” aanbieding!

Heb jij ook gezien hoe Leonie, Elise tijdens de uitzending van Surprise Surprise op 13 september een fantastische reis kado heeft gegeven? Uit handen van presentatrice Do ontving Elise tijdens de Surprise Surprise Show een 8-daagse fly drive vakantie naar Ierland. Wij zijn blij en trots dat Echt Ierland i.s.m. SBS6 haar droom laat uitkomen met deze prachtige reis naar Ierland. Uiteraard bieden wij iedereen de mogelijkheid om ook deze reis zelf te beleven!

Boek vóór 1 november 2014 en profiteer van € 40 korting per boeking op de 8-daagse fly drive Echt Ierland - nu reeds boekbaar voor 2015!

Bekijk hier het fragment van de Surprise Surprise Show met Leonie en Elise van 13 september 2014.

8-daagse fly and drive vakantie

Deze 8-daagse fly and drive begint in Cobh waar je het verhaal van de Titanic beleefd. Rijdt daarna via schilderachtige dorpjes als Blarney en het kleurrijke Kinsale langs de zuidkust richting Baltimore. Wandel door de glooiende heuvels van het Killarney National park en langs de indrukwekkende kliffen van de Zuid-Westkust. Maak een boottocht naar de Skellig Islands en drink een Guinness in een van de gezellige pubs van Killarney. Vervolg de autorondreis naar Ennis, waar je zeker een bezoek moet brengen aan het middeleeuwse Bunratty Castle & Folk Park. Geniet van The Burren, een prachtig en ruig natuurgebied. Een waar hoogtepunt en afsluiting van deze perfecte fly drive Echt Ierland zijn natuurlijk de Cliffs of Moher, geniet hier van een spectaculair uitzicht.

Tijdens deze 8-daagse fly drive ‘Echt Ierland’ overnacht je in kleinschalige, sfeervolle en persoonlijk geselecteerde accommodaties die zich onderscheiden in haar unieke ligging, open haard of turfvuur en persoonlijke aandacht. Dit alles natuurlijk in een rustig reistempo!

Klik hier verder voor meer informatie- en prijzen: 8-daagse fly-drive rondreis Echt Ierland

HERFSTVAKANTIE AANBIEDING: 8-DAAGSE FLY DRIVE ECHT IERLAND!

BOEK vóór 1 oktober 2014 en PROFITEER direct van € 40 korting per boeking op de 8-daagse fly drive Echt Ierland!

Voor de eerste keer het adembenemende Ierland ontdekken? Deze fly en drive vakantie is dé kennismaking met Ierland voor jou.

De fly and drive begint in Cobh waar je het verhaal van de Titanic beleefd. Rijdt daarna via schilderachtige dorpjes als Blarney en het kleurrijke Kinsale langs de zuidkust richting Baltimore. Wandel door de glooiende heuvels van het Killarney National park en langs de indrukwekkende kliffen van de Zuid-Westkust. Maak een boottocht naar de Skellig Islands en drink een Guinness in een van de gezellige pubs van Killarney. Vervolg de autorondreis naar Ennis, waar je zeker een bezoek moet brengen aan het middeleeuwse Bunratty Castle & Folk Park. Geniet van The Burren, een prachtig en ruig natuurgebied. Een waar hoogtepunt en afsluiting van deze perfecte fly drive Echt Ierland zijn natuurlijk de Cliffs of Moher, geniet hier van een spectaculair uitzicht.

Tijdens deze 8-daagse fly drive ‘Echt Ierland’ overnacht je in kleinschalige, sfeervolle en persoonlijk geselecteerde accommodaties die zich onderscheiden in haar unieke ligging, open haard of turfvuur en persoonlijke aandacht. Dit alles natuurlijk in een rustig reistempo!

Voor meer informatie over deze bijzondere fly drive bezoek je de 8-daagse fly drive Echt Ierland

Boek nu, deze aanbieding is geldig tot 1 oktober en geldt voor alle aankomsten vanaf heden tot eind oktober 2014!

HOUD JE OOK ZO VAN GEZELLIGHEID EN EEN LEKKER BIERTJE?

Een reis naar Ierland is, zonder van de legendarische Ierse pubcultuur te proeven, niet compleet. Een Ierse pub is veel meer dan alleen een plaats waar je een drankje drinkt. Het gaat voornamelijk om plezier, muziek, gezelligheid en niet te vergeten de verhalen.

Stap je een pub binnen met traditionele livemuziek, dan word je direct omringd door lol en ritmisch vermaak. Er zijn, verspreid door het hele land, honderden pubs met een wekelijks programma met vaste- en gastmuzikanten. In de meeste pubs is het ook mogelijk om heerlijk te eten tegen een betaalbare prijs. Vele pubs staan bekend om hun uitstekende keuken en dat is mogelijk voor elke portemonnee.

In de Ierse keuken zijn eerlijke ingrediënten net zo belangrijk als een overheerlijk eindresultaat. Het Ierse eten is nauw verbonden met het rijke groene land, regionale boeren en traditionele bereidingen. Ze gebruiken de meest verse seizoensproducten om de streekproducten goed tot hun recht te laten komen. Typische Ierse gerechten zijn o.a. Connemara Hill Lamb, gerookte paling uit Lough Neagh in Noord Ierland, aardappelpannenkoekjes (boxty) uit Dublin, met zeewier gekruide worstjes uit County Mayo, Ierse bloedworst (drisheen) uit Cork. Al deze delicatessen worden al generaties lang met passie bereid en geserveerd.

Geniet na van het eten met een pint stout, een Ierse whiskey of een Irish coffee en bedenk hoe goed de combinatie van gastvrijheid en lekker eten is. Ierland is een land vol tradities, legendes en mythes van vroeger. De charmante, bescheiden kustplaatsjes, de vrolijke pubcultuur en de levendige muziekscène.

Beleef het allemaal met Echt Ierland!

IERLAND IN DE TOP 8 VAN DE MOOISTE TREINREIZEN EUROPA

Ierland staat in de top 8 van de mooiste treinreizen in Europa volgens Columbus Magazine, geheel terecht natuurlijk, vinden wij bij Echt Ierland!

“Een prachtige manier om Ierland te bezoeken is per trein. Hoewel de reis door Ierland via de spoorlijn een stuk langer duurt (5,5 uur) dan per auto, kom je op de meest ongerepte plekjes terecht. Met als hoogtepunten de Ierse hoofdstad Dublin en het rustieke Connemara. Iarnród Éireann verzorgt de treinrit vanuit het plaatsje Rosslare naar Dublin Connolly. Even daarvoor kan je de overstap maken bij Dublin Heuston. Vanuit daar gaat de reis verder naar Galway”

Natuurlijk kunnen wij je verder adviseren over één van de prachtige treinreizen door Ierland

SLEA HEAD

Onderstaande foto is Slea Head! Deze prachtige cirkelvormige route, beginnend en eindigend in Dingle, neemt je mee over het westelijke uiteinde van dit gelijknamige schiereiland. De route is duidelijk gemarkeerd door verkeersborden. Geniet van de fantastische vergezichten, stranden, kliffen en Dunbeg Fort. Ook kun je de ferry naar Great Blasket Island pakken, een beleving!

Zelf ontdekken? Boek dan de 8-daagse rondreis Echt Ierland.

AANBIEDING VAN DE WEEK: 14-DAAGSE FLY DRIVE AUTHENTIEK IERLAND!

Profiteer van 24 t/m 31 juli 2014 van € 60,00 korting op de 14-daagse fly drive Authentiek Ierland!

Deze fly and drive van twee weken door Ierland, brengt je langs prachtige natuur en sfeervolle plaatsen. Ga na aankomst in Ierland direct naar de Wicklow Mountains, de ‘tuin van Ierland’, met een rotsachtige bodem, maar schitterend landschap. Gebergten en groene valleien wisselen elkaar af en overal duiken riviertjes en kleine meertjes op. Maak kennis met de Ierse geschiedenis in Glendalough en de oudste stad van Ierland, Waterford.

Aan de zuidkust bezoek je Cobh, wandel hier de Titanic Trail met Michael Martin. Bezoek het kleurrijke havenplaatsje Kinsale, de culinaire hoofdstad van Ierland. Rij de Ring of Kerry en beklim het 2500 jaar oude Staigue Fort tijdens je verblijf in Kenmare. Bezoek het bosrijke Killarney National Park, ideaal voor mooie wandelingen of fietstochten. Vervolg je reis naar Lisdoonvarna, een gezellige plaats in The Burren. Een waanzinnig hoogtepunt van deze fly en drive zijn natuurlijk de Cliffs of Moher. Breng onderweg naar Oughterard zeker een bezoek aan universiteitsstad Galway, proef hier overheerlijke verse oesters en/of geniet van een Guinness in een van de vele gezellige pubs.  Een verblijf in Dublin maakt deze fly en drive helemaal compleet. Bezoek het Trinity College en St. Patricks Cathedral, ook het bruisende Temple Bar sla je natuurlijk niet over!

Tijdens de fly drive Authentiek Ierland overnacht je in kleinschalige, sfeervolle accommodaties die zich onderscheiden in persoonlijke aandacht. Dit alles in een rustig reistempo zodat je niks aan je voorbij laat gaan.

Voor meer informatie over deze bijzondere rondreis klik je op: 14-daagse fly drive Authentiek Ierland

Boek nu, de korting van € 60,00 loopt na 31 juli 2014 af!

AANBIEDING VAN DE WEEK: 11-DAAGSE FLY DRIVE TRADITIONEEL IERLAND!

Profiteer van 11 mei t/m 25 juli 2014 van € 40,00 korting op de 11-daagse fly drive Traditioneel Ierland!

De Ierse cultuur ontdek je tijdens de 11-daagse fly and drive rondreis Traditioneel Ierland. Cultuur opsnuiven gaat immers om authentieke en traditionele kenmerken van een land.

De fly en drive begint met een rit langs de ruige kust van Zuidwest Ierland. Hier beleef je het traditionele Ierse boerenleven in de regio die bekend staat om de lokale en biologische keuken. Bezoek het kleurrijke havenplaatsje Kinsale, de culinaire hoofdstad van Ierland, waar je heerlijke, op Ierse wijze bereidde visgerechten kunt proeven. Rijd vervolgens de Ring of Kerry en geniet van de spectaculaire natuur van Ierland. Geniet van een Guinness en traditionele live muziek in een van de vele pubs in het levendige Killarney. Vervolg de fly drive rondreis langs The Burren, een prachtig natuurgebied nabij Lisdoonvarna, en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de Cliffs of Moher. Of pak de boot naar de Aran Islands!

Voordat je richting Dublin vertrekt zal de natuur van The Connemara je versteld doen laten staan van al haar kleurenpracht. Bezoek gezellige plaatsjes als Clifden en Westport en Kylemore Abbey, omringd door prachtige tuinen. Laat je verrassen door de Ierse tradities in deze gezellige kleine doprjes, en geniet van de imposante landhuizen die je onderweg tegen komt.

Tijdens de fly drive Traditioneel Ierland overnacht je in kleinschalige, sfeervolle accommodaties die zich onderscheiden in persoonlijke aandacht. Dit alles in een rustig reistempo zodat je niks aan je voorbij laat gaan.

Voor meer informatie over deze bijzondere rondreis klik je op: 11-daagse fly drive Traditioneel Ierland!

Boek snel, de aanbieding van de week loopt slechts t/m 25 juli!

AANBIEDING VAN DE WEEK: 15-DAAGSE FLY DRIVE STIJLVOL IERLAND!

Sfeervolle accommodatie, stijlvol Ierland

Boek vóór vrijdag 11/07 en profiteer van € 100,00 korting op de 15-daagse fly drive Stijlvol Ierland!

Tijdens deze fly en drive langs de ruige kust en schilderachtige plaatsjes ervaar je de rust en ruimte van het prachtige landschap. Trek er na aankomst in Dublin daarom gelijk op uit om te genieten van de bijzondere plekken in de Wicklow Mountains. Bezoek Blarney Castle tijdens je verblijf in Shanagarry of rij naar Kinsale, de culinaire hoofdstad van Ierland. In het havenplaatsje Cobh ervaar je het verleden van de Titanic. Vervolg de reis richting Skibbereen en maar hier een walvissafari vanuit Baltimore, een gegarandeerde beleving die je bij blijft.

Nabij het levendige Killarney vindt je de Ring of Kerry en bezoek je uiteraard Killarney National Park. Rij door het kleurrijke gebied, The Burren, en geniet van spectaculaire uitzichten vanaf de Cliffs of Moher. Een boottocht naar de Aran Islands en een bezoek aan het gezellige stadje Ennis maken jou verblijf in The Burren compleet. In het hart van de Connemara vindt je Clifden, een sfeervolle kustplaats in dit prachtige gebied. Vervolg de reis naar de bruisende hoofdstad van Ierland, Dublin.  Een bezoek aan Temple bar is uiteraard de perfecte afsluiter van deze rondreis.

Tijdens de fly drive Stijlvol Ierland overnacht je in kleinschalige, sfeervolle accommodaties die zich onderscheiden in persoonlijke aandacht. Dit alles in een rustig reistempo zodat je niks aan je voorbij laat gaan.

LET OP: deze 15-daagse fly drive is uit te breiden tot een 20-daagse fly drive.

Voor meer informatie over deze bijzondere rondreis klik je op: 15-daagse fly drive Stijlvol Ierland

Boek nu: de korting van € 100,00 loopt na 11 juli 2014 af!

ONZE STAGIAIRE – MARIJE RUBBENS – OVER ECHT IERLAND

Echt Ierland is een reisorganisatie met unieke reizen naar Ierland. Iedere dag zijn de medewerkers druk bezig om de juiste adviezen te geven en rondreizen te maken. Service is voor ons heel belangrijk, en gelukkig zijn onze klanten zeer tevreden. Neem vooral een kijkje op onze trustpilot pagina om te lezen wat onze reizigers zeggen.

Mijn naam is Marije, en vandaag is mijn laatste stagedag bij Echt Ierland.

Ik heb hier veel geleerd, en de belangrijkste les van alles is: er bestaan nog eerlijke reisbureaus die beschikken over de juiste kennis. Bij Echt Ierland werken namelijk maar 4 medewerkers, maar alle vier geven ze 200 procent. Ze hebben de kennis over Ierland en producten en doen er alles aan om iedere klant tevreden te maken. Zowel voor, tijdens als na de reis staan ze voor de reizigers klaar. Daarnaast hebben wij persoonlijk contact met de gastvrouwen en heren van onze accommodaties, die vaak meedenken bij speciale reizen of oplossingen. Voor noodproblemen vanuit Ierland  en overuren deinzen de Ierland specialisten ook niet terug.

Ik ben al veel organisaties tegen gekomen tijdens mijn opleiding aan de NHTV te Breda, maar de service van Echt Ierland kunnen zij niet evenaren. Als afstudeerstagiaire raad ik Echt Ierland daarom ook aan iedereen aan.

Een klein team, grote ambities, mooie producten en vooral behulpzaam, eerlijk en Echt. Dat is Echt Ierland voor mij.

 

Mijn favoriete rondreis? De 14 daagse fly drive Authentiek Ierland.
Mijn favoriete ervaring? De ruige kust aan de Ring of Kerry(foto).

ring-of-kerry

BIJ SIAMSA TIRE IN IERLAND, BELEEF JE HET FESTIVAL OF FOLK!

Vier samen met Siamsa Tire dit jaar de Ierse cultuur tijdens het Festival of Folk!

Siamsa Tíre is onderdeel van het National Folk theater of Ireland, en bevindt zich in de plaats Tralee, in de county Kerry. Siamsa Tire viert dit jaar zijn 40 jarig bestaan met een Festival of Folk. Geniet hier van 6 mei tot 21 september van de beste Ierse cultuur, muziek en entertainment. Er zijn vier theatervoorstellingen uit eeuwenoude verhalen in elkaar gezet om jou te laten genieten van het traditionele Ierland.

1. Fadó Fadó.
Een show met een spannnend verhaal over het leven in Ierland van lang geleden.  Fadó Fadó viert de vreugden en het verdriet van een landelijke familie in Ierland. In deze theatershow wordt er gebruik gemaakt van kenmerkende elementen uit het verleden, zoals oogstfeesten.

2. Clann Lir.
Deze show gaat over het eeuwige verhaal van Clann Lir, een verhaal vol haat en zaligheid. Het verhaal is zo oud als Ierland zelf. Volgens de legende, werden de vier kinderen: Fionnuala, Conn, Aodh en Fiachra van de Lir koning, omgezet in zwanen door hun boze stiefmoeder Aoife.

3. Turas.
Turas is een adembenemende show van Ierse muziek, zang en dans. De voorstelling bestaat uit elementen vanuit alle hoeken van Ierland die prachtig met elkaar zijn verworven. De combinatie van spannende dans en rijke zang maken de beleving compleet.

 4. Oileán.
De Blasket eilanden en tradities staan centraal in deze theatershow. Hier kenden de bewoners al eeuwengeleden een sterk verwantschap waarin een gemeenschap met eigen tradities en verhalen ontstond.

Bekijk voor meer informatie over de  shows en de bijbehorende agenda’s, de website van Siamsa Tire door hier te klikken.

Siamsa Tire in Tralee ligt op slechts een half uur rijden van Killarney. Een theatervoorstelling is daarom ideaal te combineren met onze 08 daagse Fly Drive Echt Ierland of de 11 daagse Fly Drive Traditioneel Ierland. In de levendige stad Killarney, gelegen aan de indrukwekkende Ring of Kerry, geniet je van de fantastische natuur en cultuur van Ierland. Bezoek Killarney National Park, Beklim hier het Staigue Fort of maak een boottocht naar de Skellig Islands. In het sfeervolle Killarney vind je vele restaurants, winkels en traditionele pubs.

Voor meer informatie over deze bijzondere rondreizen door Ierland klik je hieronder:
08 daagse Fly Drive Echt Ierland
11 daagse Fly Drive Traditioneel Ierland
17 daagse Fly Drive Indrukwekkend Ierland 

BEZOEK HET HISTORISCHE FESTIVAL, VINEGAR HILL BATTLE!

Van 01 tot 03 augustus 2014 vindt het schouwspel de ”Vinegar Hill Battle” plaats. Deze opstand van 1798 wordt in alle details nagespeeld door de bevolking, met allerlei bijkomende entertainment!  

Tijdens de Ierse opstand van 1798 vond er op 21 juni een veldslag plaats op de heuvel buiten Enniscorthy, Vinegar Hill. Dit was het grootste kamp en hoofdkwartier van de Wexford Verenigd Ierse gelanceerd rebellen. 15.000 Britse soldaten zette de aanval tegen de rebellen in, waarbij 3 troepen de heuvel omsingelde en een troep het plaatsje Enniscorthy aanvielen. Er werd veel weerstand geboden door de rebellen maar helaas beschikten zij niet over de dodelijke geavanceerde wapens van het Britse leger. Uiteindelijk verloren ze beide slagen. Hoewel de brug van Enniscorthy, Slaney bridge verdedigd bleef. De gevluchte rebellen splitste zich in twee groepen, één groep ging naar het westen de andere naar het noorden richting de Wicklow Mountains. Hier zette zij een nieuwe campagne in voor het verspreiden van de opstand. Deze opstand nam nu de vorm in van mobiele oorlogvoering, met guerilla-achtige aanvallen.

Tijdens het festival, Vinegar Hill Battle, wordt de slag nagespeeld met bezienswaardigheden, toneelspel, geluiden en attributen uit de opstand. Neem hieraan deel en wordt een rebel of een van de ”Redcoats” met zwaaiende musketten, een ware beleving om mee te maken!
In het kamp van de Rebel zullen de bevelhebbers op zoek zijn naar getalenteerde jonge snoeken mannen en vrouwen om te trainen voor de daaropvolgende strijd. Smids zullen daarentegen, zoals in de geschiedenis: hoefijzers voor de cavalerie, zwaarden en andere wapens maken. In het kasteel van Enniscorthy ontdek je hoe het leven was als soldaat in de 18de eeuw. Met 18e eeuwse ambachten demonstraties, traditionele muziek en dans,  ambachtelijke markten, activiteiten voor kinderen en vele andere entertainment mogelijkheden is dit evenement vol familieplezier niet te missen!

Wees onderdeel van de levende Ierse geschiedenis van 01 tot 03 augustus 2014! 

Combineer een van onze fly drive rondreizen met een bezoek aan Vinegar hill Battle festival!
Of stuur een email voor een speciale aanvraag, en wij zullen u een geschikt voorstel bieden.

ECHT IERLAND ACTUEEL