De mooiste wandelroutes in Ierland

Deze wandelroutes kun je niet laten lopen

Trek je beste wandelschoenen maar aan, want deze 6 wandelroutes in Ierland mag je beslist niet overslaan! Wie graag de Ierse schoonheid wil bewonderen kan dat het beste te voet doen. Laat je leiden langs de prachtige kust, adembenemende uitzichten en indrukwekkende bergen. 

Cuilcagh Way 

Boots mountain, Echt Ierland

Op de grens tussen Noord-Ierland en Ierland ligt de berg Cuilcagh waar een prachtige wandelroute te belopen is. Wanneer je eenmaal het platform op Cuilcaghn Mountain bereikt kun je genieten van het fantastische uitzicht over zowel Ierland als Noord-Ierland. Deze route wordt ook wel vaker de “Stairway to Heaven” genoemd, door de houten promenade die naar boven leidt. Dit maakt de route zeker aangenamer te bewandelen dan voorheen. Wel is het belangrijk te weten dat deze route niet rolstoelvriendelijk is vanwege de trappen naar boven en tegenliggende wandelaars. Ook is het niet toegestaan om honden op deze wandelroute mee te nemen.  

De route zelf is vanzelfsprekend omdat het zo duidelijk afgebakend is, maar dit houdt ook in dat er geen mogelijkheden zijn de route te verkorten. De gehele route telt daarentegen wel voor 33 kilometer, dus daarom adviseren wij niet als beginner deze route af te wandelen. 

Glendalough walk  

Echt Ierland, Wicklow Mountains, Glendalough, Vakantie ierland

Tussen de Wicklow Mountains ligt het prachtige dal Glendalough, waar verschillende wandelroutes te vinden zijn. Het meer in dit dal staat centraal voor alle wandelroutes, maar dat is zeker niet de enige reden waarom je hier een wandeling zou moeten maken. Glendalough is namelijk niet alleen rijk aan schitterende natuur maar ook aan geschiedenis. Voor een stapje terug in de tijd kun je het historische klooster bezoeken. 

Bezoekers van dit dal zullen zien dat er verschillende wandelroutes uitgestippeld zijn. Wij bevelen aan om vooral de groene route te bewandelen. Deze eenvoudige route is slechts 5 kilometer en geschikt voor iedere wandelaar. Onderweg kunnen de mooiste highlights van deze omgeving bewonderd worden, zoals het klooster, het indrukwekkende meer, het bosgebied en de schitterende weides.  

Tip van een local – Lough Avalla Farm Loop 

Sheep, Echt Ierland

Dit verborgen juweeltje van een wandelroute hebben wij leren kennen door de eigenaar van Drumcreehy House. Gelegen in de buurt van het bekende Burren nationalpark zit een zeer gevarieerde route verstopt waar de meeste mensen niet van af weten. De Keltische route leidt langs een gezellige boerderij met prachtige bossen en een schitterend uitzicht op the Burren. 

De route is in totaal 6 kilometer lang en loopt in een cirkel. Deze prachtige wandeling kan afgesloten worden met een gezellige ontmoeting met de locals. De lokale boerderij in deze omgeving staat bekend om haar heerlijke verse appeltaart of brownies met thee.  

Zelf een wandelvakantie Ierland plannen? 

Ervaar het adembenemende Ierland tijdens een van onze wandelreizen. Onze reisspecialisten helpen je verder om een perfecte reis samen te stellen. Bel 035-7200006 of vraag een adviesgesprek aan

Meer wandelinspiratie nodig? Bekijk een van onze wandelreizen: