Nog meer prachtige wandelroutes in Ierland

Heb jij al een van deze routes bewandeld?

Geweldig. Dat is het woord dat in jouw hoofd blijft hangen als je terugdenkt aan deze wandelroutes in Ierland. Wandelen is nog nooit zo leuk geweest, want het uitzicht bij al deze routes is adembenemend. Vele anderen zijn je voor geweest, wacht niet langer en lees via welke wegen je het prachtige Ierland verder kunt ontdekken!

Dingle Way

Schapen, Echt Ierland

In Count Kerry kun je een langeafstandsroute rond het schiereiland Dingle vinden. Deze indrukwekkende wandelroute telt 162 kilometer in totaal, maar is opgedeeld in meerdere prachtige routes. Wat alle routes gemeen hebben is dat ze langs de verfrissende kust lopen en gemiddeld 20 tot 30 kilometer lang zijn. Wel is er een duidelijk verschil tussen moeilijkheidsgraden van de wandelroutes vanwege de gebergten. Voor elk wandelniveau is er een fantastische route te vinden.

Onze favoriete route staat bekend als “stage 4” en leidt langs een van de mooiste kustuitzichten van heel Ierland. Deze 20 kilometer lange route start in Dingle en eindigt in Dunquin. Wel raden wij aan om deze uitdaging alleen aan te gaan als je een gemiddelde tot gevorderde wandelaar bent. 

Kerry Way

Black Valley, Ring of Beara, Echt Ierland, Vakantie Ierland

Count Kerry is nog lang niet uitgeteld met prachitge wandelroutes, want buiten de Dingle Way is er ook nog de indrukwekkende Kerry Way te vinden. Deze route telt 214 kilometer en is een langeafstandsroute die in verschillende korte routes gelopen kan worden. Het startpunt en eindpunt is in Killarney, wat natuurlijk bekend staat als een bruisende toeristisch trekpleister. Dit is niet gek, want de natuur rondom Killarney is adembenemend. Voor de bezoekers van het Killarney nationaalpark, is het zeker een aanrader een stukje van de Kerry Way mee te pakken! 

De route die er voor ons toch uit springt is de route van Killarney naar Black Valley. In totaal zou deze wandeling 22 kilometer lang zijn maar het is verreweg de meest comfortabele route door de verharde weg. De moeilijkheidsgraad van deze route ligt niet hoog dus beginners tot gevorderden kunnen deze prachtige route bewandelen.

Gleninchaquin walks

Gleninchaquin, Echt Ierland

Voor prachtige watervallen, groene weides en prachtige meren moet je zeker het park Gleninchaquin in Kenmare bezoeken. Dit schitterende park is gelegen in een vallei waar niet alleen geweldige wandelroutes te vinden zijn maar ook cultureel erfgoed. Deze vallei is in de 18e eeuw bewoond geweest en dit kun je zien aan de restanten van boerderijen verspreidt over het park. Er zijn verschillende wandelroutes binnen het park waar verschillende dingen worden uitgelicht. Van een rustige wandeling rond de boerderijen of rivier tot een uitdagende wandeling voor gevorderde wandelaars.

De routes binnen dit geweldige park variëren van 2 tot 14 kilometer met verschillende moeilijkheidsgraden. De mooiste routes in vinden wij de “heritage trail” die gemiddeld 1,5 uur zou duren die niet alleen de mooie natuur van het park toont, maar ook het culturele erfgoed uitlicht

Ervaar het adembenemende Ierland tijdens een van onze wandelreizen. Onze reisspecialisten helpen je verder om een perfecte reis samen te stellen. Bel 035-7200006 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer wandelinspiratie nodig? Bekijk een van onze wandelreizen: